ratan namještaj

Rattan Sedia na sajmu u Opatiji: izlažemo novu kolekciju ratan namještaja

Od 12. do 14. marta 2020. godine Rattan Sedia će nastupiti na sajmu RelaxAdria u Opatiji, gdje će izložiti novu kolekciju ratan namještaja.

Ovaj sajam opremanja apartmana, vila i kuća za odmor privukao je značajan broj izlagača iz ovog sektora, pa se u Sportskoj dvorani Marino Cvetković očekuje velik broj posjetilaca tokom tri dana koliko sajam traje. Organizator je omogućio i besplatne ulaznice za ovaj sajam, koje možete preuzeti ovdje.

Rattan Sedia je tradicionalan učesnik ovog sajma, te svake godine ostvari važne kontakte, značajne za dalje poslovanje i opremanje ugostiteljskih objekata na području Hrvatske. Tome u prilog ide konstantna saradnja sa hotelskim grupacijama, tokom koje su se opremili hoteli poput Hotel Ambasador, Hotel Admiral, Hotel Grand Adriatic, Hotel Kristal, Hotel Milenij…

Rattan Sedia na sajmu u Opatiji: izlažemo novu kolekciju ratan namještaja 1

Hotel Ambasador, Opatija

Rattan Sedia na sajmu u Opatiji: izlažemo novu kolekciju ratan namještaja 2

Hotel Admiral, Opatija

Rattan Sedia na sajmu u Opatiji: izlažemo novu kolekciju ratan namještaja 3

Hotel Milenij, Opatija

Rattan Sedia na sajmu u Opatiji: izlažemo novu kolekciju ratan namještaja 4

Hotel Grand Adriatic, Opatija

Rattan Sedia na sajmu u Opatiji: izlažemo novu kolekciju ratan namještaja 5

Hotel Kristal, Opatija

Ove godine Rattan Sedia će osim standardnih proizvoda izložiti i novu kolekciju Opletti. Riječ je o visokokvalitetnom namještaju za vanjsku, ali i za unutarnju upotrebu, sa dosad neviđenim dizajnom i bojama.

Caffe Pause, Novi Sad - ratan namještaj, pergola tenda, WPC decking

Rattan Sedia kao važan element turizma u BiH

Rattan Sedia je kao kompanija za opremanje ugostiteljskih objekata implementirala velik broj projekata s kojima je doprinijela u promociji turizma i turističkih potencijala Bosne i Hercegovine.

U 2019. godini nastavili smo saradnju sa nekim od najvećih hotelskih lanaca u Bosni i Hercegovini. Naše proizvode – pleteni namještaj, tende, WPC decking i drugo – isporučili smo, između ostalog, u Hotel Malak, Hotel Hills, Hotel Marriot.

Hotel Malak, Sarajevo

Hotel Malak, Sarajevo – ratan namještaj i pergola tenda

U potpunosti smo opremili novoizgrađeni Hotel Drina u Sarajevu. Montirali smo kompletan objekat, sa pergola tendom i pletenim namještajem, po sistemu “ključ u ruke”. Svoj doprinos smo dali i u opremanju Hotela Verso u Mostaru, gdje smo postavili širokopojasnu pergola tendu.

Rattan Sedia kao važan element turizma u BiH 6

Hotel Drina, Sarajevo – objekat po sistemu “ključ u ruke”

Hotel Verso, Mostar - pergola tenda

Hotel Verso, Mostar – pergola tenda

U Tuzlanskom kantonu smo između ostalog direktno učestvovali u opremanju autentičnih ugostiteljskih objekata, poput Sezam 7 i Caffe De Pariz, zatim Hotel Lukavac i Caffe Aqua, te počeli saradnju sa Hotelom Mellain.

Caffe de Pariz, Tuzla - ratan namješta, pergola tenda i zastakljenje

Caffe de Pariz, Tuzla – ratan namještaj, pergola tenda i zastakljenje

Rad na području Hercegovine zaokružili smo specifičnim tendama u Restoranu Marinero, Caffe Egoist, Benzinskoj pumpi OIL AC i Slastičarni Dora (Mostar), Snack and Play 102 (Čapljina) i Hotel Villa Pace (Međugorje), te postavljanjem WPC deckinga u Caffe bar City (Neum) i Gradskoj kafani (Mostar). Urađeno je još mnoštvo manjih projekata za druge ugostiteljske i privatne objekte.

Slastičarna Dora, Mostar - ratan namještaj i pergola tenda

Slastičarna Dora, Mostar – ratan namještaj i pergola tenda

Hotel Villa Pace, Međugorje - pergola tenda

Hotel Villa Pace, Međugorje – pergola tenda

U Republici Srpskoj smo između ostalog postavili tende u Caffe Mocca i Caffe Harizma (Lukavica), te u Restoran Avala (Zvornik), gdje se nalazi i naša tenda, dok smo tende sa zastakljenjem montirali u Caffe Sport (Zvornik) i Restoran Mali Gaj (Pale). Naš namještaj krasi Caffe Jesenjin (Istočno Sarajevo), Caffe Hogar (Bratunac), Caffe Vanilla (Zvornik).

Caffe Vanilla, Zvornik - ratan namještaj

Caffe Vanilla, Zvornik – ratan namještaj

Pored navedenog uradili smo mnoštvo drugih specifičnih projekata. Zastaklili smo Franjevački samostan u Tolisi, postavili tendu u dječijoj igraonici Čarolija u Sarajevu, te odradili cjelokupan projekat za Nadbiskupijski centar u Sarajevu. Započeli smo i saradnju sa relativno novim brendom Juice and Smoothies.

Nadbiskupijski centar, Sarajevo - pergola tenda, WPC decking, atika

Nadbiskupijski centar, Sarajevo – pergola tenda, WPC decking, atika

Inostrani investitori su nam također ukazali povjerenje. Opremili smo Hotel Arjaan, kompleks iz grupacije Bosmal, a nastavili smo i saradnju sa Hotelom Ibis Styles.

Hotel Ibis Styles, Sarajevo - ratan namještaj

Hotel Ibis Styles, Sarajevo – ratan namještaj

U 2019. godini smo u potpunosti kompletirali opremanje Restorana Mlinica na Vrelu Bune u Blagaju. Ovaj kompleks fascinantne turističke infrastrukture, o kojem je pisao i najposjećeniji web portal u BiH, vjerno pokazuje naše proizvode i utjecaj u promociji naše zemlje.

Restoran Mlinica, Blagaj - ratan namještaj i pergola tende

Rattan Sedia u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori

Konstantno prateći turističke trendove trudimo se biti konkurentni i na drugim evropskim tržištima, prvenstveno tamo gdje imamo svoje salone (Zagreb, Beograd, Kotor). Opremili smo Hotel Jadran iz grupacije Blue Sun Hotels u Tučepima, zatim Hotel Venezia u Imotskom, Caffe Concept Pause u Novom Sadu, Restoran Crni Petao u Beogradu, Hotel Vardar u Kotoru, Hotel Fontana u Budvi i Hotel Podgorica u istoimenom gradu. Mnoštvo drugih referenci u regiji pogledajte ovdje.

Hotel Jadran, Tučepi - pergola tenda

Hotel Jadran, Tučepi – pergola tenda

Restoran Crni Petao, Beograd - bioklimatska tenda

Restoran Crni Petao, Beograd – bioklimatska tenda

Hotel Podgorica, Podgorica - ratan namještaj

Hotel Podgorica, Podgorica – ratan namještaj

Početkom godine smo kompletirali i veliki projekat na šetalištu na Ilidži u Sarajevu. „Malu Aleju“ smo opremili pergola tendom dužinom od oko 200 metara, te time pokrili ugostiteljske i druge objekte na toj lokaciji.

Mala Aleja, Ilidža-Sarajevo - pergola tenda

Mala Aleja, Ilidža-Sarajevo – pergola tenda

Pojavili smo se na mnoštvu domaćih, regionalnih i evropskih sajmova, prezentirajući naše proizvode, ali i Bosnu i Hercegovinu. Izdvajamo sajam u Budimpešti, gdje smo preko jedne partnerske kompanije izložili bh. proizvode.

Rattan Sedia, Budimpešta - sajam Construma

Rattan Sedia, Budimpešta – sajam Construma

Za 2020. godinu plan je isti – uljepšati čitavu zemlju, ali i regiju, te druge evropske zemlje sa dizajniranim i kvalitetnim proizvodima iz našeg asortimana. Novu kolekciju namještaja za tekuću godinu pogledajte ovdje, a pratite nas na facebooku za sve blagovremene informacije o planovima i aktivnostima kompanije Rattan Sedia.

Rattan Sedia se predstavila na poslovnoj konferenciji BBI banke

Na 11. Međunarodnoj poslovno-investicijskoj konferenciji u organizaciji BBI banke, koja se jučer održala u Brčkom, predstavila se i Rattan Sedia, pozitivnom pričom o uspjehu s međunarodnim pečatom.

Cilj konferencije bila je prezentacija aktivnosti BBI VIP Business Cluba, ali i prezentacija investicionih potencijala Brčko Distrikta i Bijeljine, piše portal biznis.ba. Skupu su se između ostalog obratili predstavnici BBI banke, ali i predstavnici vlasti i drugih privrednih institucija. Konferencija je također bila svojevrsan uvod za ono što će se u Sarajevu održati od 20. do 22. aprila, a to je Sarajevo Business Forum na kojem se očekuje učešće velikog broja bh. kompanija.

Predstavnici kompanije Rattan Sedia također su se obratili skupu i predstavili razvojni put, potencijale i mogućnosti ove kompanije. Naglašeni su kapaciteti kompanije, dostupnost modela u salonima širom regije, kooperacija i djelovanje na evropskom tržištu, te prisutnost proizvoda u ekskluzivnim HoReCa objektima. Na kraju je istaknuto kako Rattan Sedia traži distributere za svoje proizvode, s fokusom na evropsko tržište.

ratan namještaj pergola tende WPC decking

Rattan Sedia na sajmu u Splitu: preuzmite besplatnu ulaznicu

Rattan Sedia će u periodu od 5. do 8. februara tradicionalno izlagati svoje proizvode na Adriatic Gastro Show-u u Splitu.

ratan namještaj

Rattan Sedia na sajmu u Splitu

Ovaj specijalizirani sajam koji se održava u Spaladium Areni važi za najveću i najkvalitetniju HoReCa manifestaciju u regiji, koja ugošćuje najpoznatija imena iz područja turizma, gastronomije i kompanija iz sfere ugostiteljstva i opremanja raznih vrsta prostora.

ratan namještaj

Prezentacija nove kolekcije Opletti

Prezentujemo ratan namještaj, pergola tende, WPC decking

Rattan Sedia će na sajmu, između ostalog, prezentovati novu kolekciju vanjskog namještaja, te novi sustav pergola tendi za privatne domove i ugostiteljske objekte.

Radno vrijeme sajma je od 10 do 19 sati. Cijena ulaznice je 30 kuna, ali posredstvom naše web stranice možete doći do besplatne ulaznice. Preuzmite je ispod i vidimo se!

Rattan Sedia na sajmu u Splitu: preuzmite besplatnu ulaznicu 7

pergola nadstrešnica markiza natkrivanje bašte opremanje ugostiteljskih objekata opremanje hotel restoran kafić zastakljenje ostakljivanje Županja

Pergola tende za privatne i ugostiteljske objekte

Pergola tende predstavljaju idealno rješenje za privatne i ugostiteljske objekte kako bi se stvorio dodatni prostor za korištenje, ili kako bi se već postojećem prostoru omogućila još bolja iskorištenost.

Specijalno dizajnirane pergola tende koje izrađujemo po mjeri, svojom jednostavnošću i tehničkim karakteristikama pružaju sigurnost i zahtijevaju minimalno održavanje. Tokom izrazito sunčanih dana, a i za vrijeme manje toplih perioda, pergola tenda će pružiti zaštitu od sunca, kiše, vjetra i hladnoće, a pri tome će se lijepo uklopiti sa svakim eksterijerom.

Pergola tende za privatne i ugostiteljske objekte 8 Pergola tende za privatne i ugostiteljske objekte 9

Pergola je idealna za kišu jer umjesto prednjeg profila vučni profil ulazi u oluk koji kišnicu direktno provodi sa pergole u prednje stubove i voda odlazi u zemlju. Pergola svojim čistim linijama i modernim dizajnom, kao i pokretnim krovom (platnom), pruža udobnost i zaštitu u svim vremenskim uvjetima.

Pergola tende za privatne i ugostiteljske objekte 10

Pergola tende za privatne i ugostiteljske objekte 11

Aluminijska konstrukcija (u boji i dimenziji po želji kupca) debljine stijenke 3mm nosi krov od troslojnog PVC platna štiteći od kiše i jakog sunca. Odiše toplinom i stvara ugodan hlad pružajući UV zaštitu. Tubularni SOMFY motori pokreću ovu tendu. Moguće je u svaku pergola tendu ugraditi LED rasvjetu sa regulatorom jačine svjetla i daljinskim upravljačem. Opremljena elektromotornim pogonom, senzorima i rasvjetom, predivnim izgledom i funkcionalnošću, pergola tenda postala je nazamjenjiv dio svake terase.

Pergola tende za privatne i ugostiteljske objekte 12

Pergola tende za privatne i ugostiteljske objekte 13

Pergola tende i mogućnost zastakljivanja

Pergola tende imaju mogućnost zastakljivanja ili zatvaranja folijom, a grijanjem unutrašnjosti osiguravaju udobnost korištenja zimskog vrta.

Pergola tende za privatne i ugostiteljske objekte 14

Pergola tende za privatne i ugostiteljske objekte 15

Naša prednost u odnosu na druge je vlastiti sistem izrade i upotreba najkvalitetnijih materijala. Svakom klijentu i proizvodu pristupamo individualno i s posebnom pažnjom, čime pokazujemo maksimalnu profesionalnost.

Pergola tende za privatne i ugostiteljske objekte 16

Pergola tende za privatne i ugostiteljske objekte 17

Više o našim pergola tendama možete pronaći ovdje. Novi sistem pergola tendi, koji je idealan za opremanje ugostiteljskih objekata, predstavit ćemo i na Festivalu gastronomije i turizma, koji se održava od 5. do 8. februara 2020. godine u Splitu. Za sve ostale informacije i detalje, obratite nam se direktno u naše salone u Brčkom, Mostaru, Zagrebu, Beogradu i Kotoru.

Pergola pergole tenda tende Crna Gora

Opremanje ugostiteljskih objekata: namještaj, pergola tenda, pod

Opremanje ugostiteljskih objekata ili njihovo renoviranje je ozbiljan proces koji zahtijeva angažovanje kvalificiranih stručnjaka.

Prije svega treba angažovati odgovarajuću kompaniju koja sa svojim proizvodima može odgovoriti zahtjevima ugostitelja, a zatim i stručna lica koja će na osnovu dugogodišnjeg iskustva i znanja razumjeti šta kupac želi, te za njega kreirati najbolju ponudu.

U ovom poslu smo već dugi niz godina, a uspješni projekti su naša najbolja reklama. Stoga ako opremate ili renovirate svoj objekat, ili znate nekoga ko će to učiniti u narednom periodu, proslijedite mu naš kontakt i budite sigurni da je zadovoljstvo u potencijalnoj saradnji zagarantovano.

Ugostiteljskim objektima u svom djelovanju možemo ponuditi širok asortiman proizvoda, i to:

– vanjski/pleteni/rattan namještaj; idealan za vanjsku upotrebu

– pergola i bioklimatske tende; sa rasvjetom i daljinskim upravljanjem

– WPC podovi; kompozit drveta i plastike namijenjen za vanjsku upotrebu

– sistem zastakljenja; petokanalni horizontalni klizni sistem

– plažni program; ležaljke i suncobrani

Ovdje pogledajte samo dio objekata koje smo uspješno opremili. Neke od njih smo opremili parcijalno prema zahtjevima kupca (pleteni rattan namještaj, pergola tende, WPC pod, zastakljenje itd), a neke po principu “ključ u ruke”, gdje smo u par koraka za kupce kreirali cjelokupni prostor za rad (montažno-demontažni objekat – hotel, kafić, restoran itd).

Naš novi katalog možete pogledati ovdje, a naše aktuelne referentne projekte, nove proizvode i ostale aktivnosti možete pratiti i putem naših društvenih mreža, poput naše oficijalne facebook stranice.

rattan namještaj rattan fotelja rattan garnitura pleteni namještaj vanjski baštenski namještaj rattan fotelje rattan garniture namještaj za vani namještaj za ugostiteljske objekte opremanje ugostiteljskih objekata

Tražimo distributere za ratan namještaj, pergola tende i WPC decking

Tražimo distributere naših proizvoda (ratan namještaj, pergola tende i WPC decking) i spremni smo im ponuditi vrhunske cijene i uslove.

Firma Rattan Sedia se bavi proizvodnjom namještaja čija je aluminijska konstrukcija obojena i plastificirana u komori, te je opletena tehno rattanom i/ili corda trakama (umjetna vlakna) namijenjenim za enterijer i eksterijer.

Tražimo distributere za ratan namještaj, pergola tende i WPC decking 18

Tražimo distributere za ratan namještaj, pergola tende i WPC decking 19

Osim rattan namještaja i corda traka, proizvodimo i aluminijske stolove sa pločama od kompakt materijala (HPL). Stolovi su namijenjeni za nisko, srednje i visoko sjedenje, te se mogu kombinovati i uz drugu vrstu namještaja.

Tražimo distributere za ratan namještaj, pergola tende i WPC decking 20

Tražimo distributere za ratan namještaj, pergola tende i WPC decking 21

Odgovarajući zahtjevima tržišta, kreirali smo novu kolekciju namještaja Opletti, a riječ je o modernim dizajniranim proizvodima po čemu je Rattan Sedia prepoznatljiva već dugi niz godina.

Osim namještaja, proizvodimo pergola tende i WPC decking. U potrazi smo za poslovnim partnerima i saradnicima, kako u vidu drugih salona namještaja, tako i u vidu pojedinaca, kooperanata i samostalnih distributera.

Aktuelni katalog možete pogledati ovdje: Opletti by Rattan Sedia.

U katalogu ćete pronaći navedenu kolekciju namještaja, ponudu plažnog programa (ležaljke od rattana i tekstilena), te ponudu WPC deckinga i pergola tendi.

Zainteresovanim firmama i pojedincima obezbjeđujemo prezentaciju proizvoda, te blagovremeno dostavljamo sve uslove kupoprodaje. Za više detalja nas slobodno kontaktirajte na broj telefona (062/751-000), e-mail (info@rattansedia.com) ili facebook stranicu (www.facebook.com/rattan.sedia).

Rattan Sedia rattan namještaj rattan stolica rattan garnitura pleteni namještaj vanjski baštenski namještaj ugostiteljski namještaj opremanje ugostiteljskih objekata

Nova kolekcija outdoor namještaja: Opletti by Rattan Sedia

Nova kolekcija namještaja kompanije Rattan Sedia pod okriljem brenda Opletti donosi mnoštvo noviteta za moderno uređenje doma. Uz funkcionalan i privlačan dizajn, posebna pažnja se posvećuje odabiru najkvalitetnijih materijala i završnoj obradi proizvoda. Vještim kombiniranjem visokokvalitetnog aluminija, tehno rattana i umjetnih vlakana kreirane su ekskluzivne kolekcije čistih i skladnih linija, koje unose posebnost u svaki ambijent.

Continue reading

Akcijska prodaja tendi pergola tende pergole tenda zastakljivanje ostakljivanje

AKCIJSKA PRODAJA PERGOLA TENDI

“Akcijska prodaja pergola tendi u firmi Rattan Sedia – Cerik, Brčko.

Projektovanje, izrada i montiranje visokokvalitetnih tendi sa aluminijskom konstrukcijom i troslojnim PVC platnom na daljinsko upravljanje.

Fenomenalne cijene za kupce koji obezbjeđuju vlastiti transport i montažu.

Akcijska prodaja tendi traje do kraja tekuće godine. Više informacija na broj telefona 062/752-000 ili na e-mail adresu: info@rattansedia.com.

Rattan Sedia – proizvedeno da traje.”