Novosti

Rattan Sedia kao važan element turizma u BiH

Rattan Sedia je kao kompanija za opremanje ugostiteljskih objekata implementirala velik broj projekata s kojima je doprinijela u promociji turizma i turističkih potencijala Bosne i Hercegovine.

U 2019. godini nastavili smo saradnju sa nekim od najvećih hotelskih lanaca u Bosni i Hercegovini. Naše proizvode – pleteni namještaj, tende, WPC decking i drugo – isporučili smo, između ostalog, u Hotel Malak, Hotel Hills, Hotel Marriot.

Hotel Malak, Sarajevo

Hotel Malak, Sarajevo – ratan namještaj i pergola tenda

U potpunosti smo opremili novoizgrađeni Hotel Drina u Sarajevu. Montirali smo kompletan objekat, sa pergola tendom i pletenim namještajem, po sistemu “ključ u ruke”. Svoj doprinos smo dali i u opremanju Hotela Verso u Mostaru, gdje smo postavili širokopojasnu pergola tendu.

Hotel Drina, Sarajevo – objekat po sistemu “ključ u ruke”

Hotel Verso, Mostar - pergola tenda

Hotel Verso, Mostar – pergola tenda

U Tuzlanskom kantonu smo između ostalog direktno učestvovali u opremanju autentičnih ugostiteljskih objekata, poput Sezam 7 i Caffe De Pariz, zatim Hotel Lukavac i Caffe Aqua, te počeli saradnju sa Hotelom Mellain.

Caffe de Pariz, Tuzla - ratan namješta, pergola tenda i zastakljenje

Caffe de Pariz, Tuzla – ratan namještaj, pergola tenda i zastakljenje

Rad na području Hercegovine zaokružili smo specifičnim tendama u Restoranu Marinero, Caffe Egoist, Benzinskoj pumpi OIL AC i Slastičarni Dora (Mostar), Snack and Play 102 (Čapljina) i Hotel Villa Pace (Međugorje), te postavljanjem WPC deckinga u Caffe bar City (Neum) i Gradskoj kafani (Mostar). Urađeno je još mnoštvo manjih projekata za druge ugostiteljske i privatne objekte.

Slastičarna Dora, Mostar - ratan namještaj i pergola tenda

Slastičarna Dora, Mostar – ratan namještaj i pergola tenda

Hotel Villa Pace, Međugorje - pergola tenda

Hotel Villa Pace, Međugorje – pergola tenda

U Republici Srpskoj smo između ostalog postavili tende u Caffe Mocca i Caffe Harizma (Lukavica), te u Restoran Avala (Zvornik), gdje se nalazi i naša tenda, dok smo tende sa zastakljenjem montirali u Caffe Sport (Zvornik) i Restoran Mali Gaj (Pale). Naš namještaj krasi Caffe Jesenjin (Istočno Sarajevo), Caffe Hogar (Bratunac), Caffe Vanilla (Zvornik).

Caffe Vanilla, Zvornik - ratan namještaj

Caffe Vanilla, Zvornik – ratan namještaj

Pored navedenog uradili smo mnoštvo drugih specifičnih projekata. Zastaklili smo Franjevački samostan u Tolisi, postavili tendu u dječijoj igraonici Čarolija u Sarajevu, te odradili cjelokupan projekat za Nadbiskupijski centar u Sarajevu. Započeli smo i saradnju sa relativno novim brendom Juice and Smoothies.

Nadbiskupijski centar, Sarajevo - pergola tenda, WPC decking, atika

Nadbiskupijski centar, Sarajevo – pergola tenda, WPC decking, atika

Inostrani investitori su nam također ukazali povjerenje. Opremili smo Hotel Arjaan, kompleks iz grupacije Bosmal, a nastavili smo i saradnju sa Hotelom Ibis Styles.

Hotel Ibis Styles, Sarajevo - ratan namještaj

Hotel Ibis Styles, Sarajevo – ratan namještaj

U 2019. godini smo u potpunosti kompletirali opremanje Restorana Mlinica na Vrelu Bune u Blagaju. Ovaj kompleks fascinantne turističke infrastrukture, o kojem je pisao i najposjećeniji web portal u BiH, vjerno pokazuje naše proizvode i utjecaj u promociji naše zemlje.

Restoran Mlinica, Blagaj - ratan namještaj i pergola tende

Rattan Sedia u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori

Konstantno prateći turističke trendove trudimo se biti konkurentni i na drugim evropskim tržištima, prvenstveno tamo gdje imamo svoje salone (Zagreb, Beograd, Kotor). Opremili smo Hotel Jadran iz grupacije Blue Sun Hotels u Tučepima, zatim Hotel Venezia u Imotskom, Caffe Concept Pause u Novom Sadu, Restoran Crni Petao u Beogradu, Hotel Vardar u Kotoru, Hotel Fontana u Budvi i Hotel Podgorica u istoimenom gradu. Mnoštvo drugih referenci u regiji pogledajte ovdje.

Hotel Jadran, Tučepi - pergola tenda

Hotel Jadran, Tučepi – pergola tenda

Restoran Crni Petao, Beograd - bioklimatska tenda

Restoran Crni Petao, Beograd – bioklimatska tenda

Hotel Podgorica, Podgorica - ratan namještaj

Hotel Podgorica, Podgorica – ratan namještaj

Početkom godine smo kompletirali i veliki projekat na šetalištu na Ilidži u Sarajevu. „Malu Aleju“ smo opremili pergola tendom dužinom od oko 200 metara, te time pokrili ugostiteljske i druge objekte na toj lokaciji.

Mala Aleja, Ilidža-Sarajevo - pergola tenda

Mala Aleja, Ilidža-Sarajevo – pergola tenda

Pojavili smo se na mnoštvu domaćih, regionalnih i evropskih sajmova, prezentirajući naše proizvode, ali i Bosnu i Hercegovinu. Izdvajamo sajam u Budimpešti, gdje smo preko jedne partnerske kompanije izložili bh. proizvode.

Rattan Sedia, Budimpešta - sajam Construma

Rattan Sedia, Budimpešta – sajam Construma

Za 2020. godinu plan je isti – uljepšati čitavu zemlju, ali i regiju, te druge evropske zemlje sa dizajniranim i kvalitetnim proizvodima iz našeg asortimana. Novu kolekciju namještaja za tekuću godinu pogledajte ovdje, a pratite nas na facebooku za sve blagovremene informacije o planovima i aktivnostima kompanije Rattan Sedia.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *